top of page

7a Cursa/Marxa per Muntanya dels Instituts

El 13 d’abril de 2018 es va celebrar la “7a Cursa/Marxa per Muntanya dels Instituts”, que és l’activitat principal del projecte “Les Curses per Muntanya als Instituts de les Terres de l’Ebre” (CMITE), on aquest curs hi han pres part 24 professors/es d’11 instituts de les comarques de l’Ebre.

La setena edició de la cursa va repetir l’emplaçament a l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona (Serra de Godall) i els dos recorreguts, els anomenats Cursa (8 km i desnivell positiu de 400 m) i Marxa (4 km i desnivell positiu de 230 m), amb sortida i arribada a l'Ermita. Tots dos circuits es consideren adequats per a alumnes d’edats entre 12-17 anys, tant si volen caminar com córrer.

UNA CURSA INTERNACIONAL

En total hi van participar 209 alumnes, 123 nois i 86 noies, 145 van fer la cursa i 64 la marxa. Hi va haver representació de tots els cursos d’ESO i BAT d’entre els Instituts “Sòl-de-Riu” d’Alcanar, “Berenguer IV” i “Tecnificació” d’Amposta, “Deltebre”, “La Sénia”, "Les Planes" de Santa Bàrbara i “Manuel Sales i Ferré” d’Ulldecona, a més del “II LO im Jana Śniadeckiego” de Kielce (Polònia).

Aquest últim centre es trobava d’intercanvi amb els alumnes de l’INS La Sénia al projecte europeu eTwinning “Jump for Knowledge”, que tenia com objectius: 1) relacionar la Física, l’Esport i l’ús de la Llengua Anglesa i 2) fomentar les relacions personals entre alumnes de diferents països.

TROFEUS I DIPLOMES FETS PER ALUMNES

Els guanyadors de la cursa en la categoria masculina (van arribar junts) van ser Ramon Beltran de l’INS Sòl-de-Riu d’Alcanar i Stefi Bona de l’INS La Sénia en un temps de 45:18. Pel que fa a les noies, la guanyadora va ser Patricia Moza de l’INS de Tecnificació d’Amposta amb un temps de 1:10:52. En total es van repartir 18 trofeus per als/es tres millors corredors/es de cada categoria (1r/2n ESO, 3r/4t ESO, 1r/2n BAT).

Els trofeus van ser realitzats al taller per un grup d’alumnes del PTT de Mecànica de l'Institut “Francesc Xavier Lluch i Rafecas” de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) amb el professor Agustí Aspa al capdavant.

A més, al tractar-se d'un projecte educatiu també es va premiar als/les millors alumnes en les activitats realitzades a classe de cadascuna de les matèries involucrades al projecte. En aquest cas, els alumnes de 4t ESO de Visual i Plàstica de l’INS de La Sénia es van encarregar de preparar uns diplomes amb la tècnica del linogravat i posterior estampació a sobre d’un paper texturitzat.

ORGANITZACIÓ A CÀRREC D’ALUMNES

Un dels valors que més destaca del projecte CMITE és la cooperació entre els alumnes, especialment per a la realització de la cursa. Els alumnes fan una pràctica real del que aprenen a classe i, a la vegada, ajuden a què els participants gaudeixin de l’activitat.

Aquest és el cas d’un grup de 46 alumnes del Cicle Formatiu CAFEMN (Coordinació d’Activitats Físiques i Esportives al Medi Natural) de l'Institut de Tecnificació d'Amposta que, com cada edició de la cursa, són els “voluntaris” que s’encarreguen de posar a punt la infraestructura de la cursa: carregant el material per a la sortida i l’arribada, marcant el recorregut, preparant els avituallaments i les bosses del corredor, fent fotos dels participants, ... i tot el que es necessita per a que la cursa sigui un èxit.

Un altre grup d’alumnes del Cicle Formatiu de Telecomunicacions de l’INS de l’Ebre també van enregistrar imatges amb càmeres de vídeo per tal d’editar un vídeo resum de la cursa.

Moltes gràcies a tots/es ells/es i a els seus/ves professors/es!!!

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page