top of page

Diplomes per a la 7a Cursa/Marxa per Muntanya dels Instituts

El CMITE, al tractar-se d'un projecte educatiu, premia el dia de la cursa als/les millors alumnes en les activitats realitzades a classe. Aquest any un grup d’alumnes de La Sénia amb la seva professora Àngela Rebenaque al cap, han preparat uns diplomes per als/les alumnes més destacats/es.

PROCÉS DE REALITZACIÓ DELS DIPLOMES

L’alumnat de l’assignatura optativa de Visual i Plàstica de 4t d’ESO de l’INS La Sénia ha dissenyat la imatge representativa de la 7a Cursa per Muntanya dels Instituts que es realitza a l'Ermita de la Pietat d'Ulldecona, on es troben les Pintures Rupestres de la Serra de Godall.

La tècnica emprada ha sigut el linograva, una tècnica de gravat a base de buit relleu.

Amb làmines de linòleum han dibuixat la imatge en negatiu en paper i després l’han calcada a la lamina de linòleum.

El linòleum és una làmina formada per una capa de fibra de jute recoberta amb una mescla aglomerada de suro en pols, oli de llinassa i resines.

Una vegada es delimita les zones que han de buidar-se i reservar-se, es comença a buidar els blancs amb un ganivet, gúbia, enformador o burí i es deixen en relleu els negres. Cal tindre cura a l’hora de la manipulació de les gúbies perquè són unes ferramentes molt afilades i s’ha de procurar tenir precisió per no alterar les línies del dibuix.

S’entinta amb tinta i s’estampa a mà. Posteriorment el Departament de Dibuix ha dissenyat el cartell de la cursa el qual s’ha imprès sobre paper texturitzat de gramatge de 250 gr.

Àngela Rebenaque

Professora de Visual i Plàstica

INS La Sénia

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page