top of page

Projecte eTwinning “Jump for Knowledge”. Intercanvi entre Kielce (Polònia) i La Sénia

Continuant amb la línia dels darrers cursos, un grup d’alumnes de 1r BAT de l‘INS La Sénia han participat al projecte internacional “Jump for Knowledge” amb alumnes de la mateixa edat del “II Liceum Jana Sniadeckiego” de Kielce (Polònia) i que pretenia relacionar la Física, l’Esport amb l’ús de la Llengua Anglesa. Va ser a través de la plataforma eTwinning que es va dissenyar aquesta col·laboració, iniciada amb la presentació dels alumnes a través de la xarxa, i continuada amb la realització de dos intercanvis, el primer a La Sénia i el segon a Kielce, on els alumnes es van poder conèixer i treballar plegats.Entre el 8-15 d’abril es va celebrar el primer intercanvi a La Sénia, on les presentacions dels alumnes van servir per aparellar-los i establir com eren acollits per les famílies respectives. Aquesta part és molt important ja que, a banda dels continguts educatius del projecte, les relacions personals que s’estableixen entre l’alumnat i les famílies amb qui conviuen en un país estranger, constitueixen un valor educatiu enorme que complementa amb escreix l’apartat acadèmic.

A La Sénia, el projecte va seguir el fil conductor iniciat l’any 2012, que no es altre que utilitzar les curses per muntanya com a aplicació real de la Física, l’Educació Física i, en aquest cas també, de les Matemàtiques que s’estudien a 1r BAT. Cal destacar la novetat de la introducció dels acceleròmetres, uns sensors que formen part de la nostra vida quotidiana ja que es troben als telèfons mòbils actuals, i que permeten enregistrar la intensitat de l’activitat física de qui els porta. L’aplicació dels dispositius en un grup d’alumnes i la interpretació dels resultats es va dur a terme a la Universitat Jaume I de Castelló, sota la direcció de Carlos Hernando, director del Servei d’Esports de la UJI) i investigador de referència en el camp de la monitorització del Trail Running.

Pel que fa a l’activitat esportiva, i juntament amb uns 200 alumnes d’altres centres de les Terres de l’Ebre, van prendre part a la “7a Cursa/Marxa per Muntanya dels Instituts”, on uns recorreguts d’entre 8 i 4 km pels voltants de l’Ermita de la Pietat d’Ulldecona (Serra de Godall) els van permetre experimentar en primera persona la pràctica d’aquest esport.

Un mes després, entre els dies 20-26 de maig, l’alumnat senienc va viatjar fins a Kielce per a ser acollit per les famílies poloneses i poder així rebre l’hospitalitat dels que havien estat a casa seva a La Sénia. Kielce és una ciutat gran (al voltant de 200 mil habitants) que mostra el contrast entre l’antiga època soviètica i la moderna etapa del pais dins de la Unió Europea. Al llarg de la setmana es van succeir activitats de descobriment de la ciutat i el seu entorn, així com de pràctica esportiva (dansa, futsal, salts amb llits elàstics, tirolines, etc.) i experiments a la Universitat “Politechnika Świętokrzyska” amb càmeres tèrmiques i altres mètodes clàssics (regla, bàscula, cinta mètrica i cronòmetre). Moltes de les dades obtingudes van ser després treballades a classe un cop acabat l’intercanvi.

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page