top of page

Intercanvi a La Sénia d'alumnes de Gènova

Un grup de 25 alumnes de 1r de Batxillerat del "Liceo Classico Cristoforo Colombo" de Gènova (Itàlia) van vindre a La Sénia del 24 al 30 de setembre de 2017 per a realitzar la segona part de l'intercanvi iniciat al mes de maig del curs anterior. Aquesta trobada formava part del projecte eTwinning "Physical Awareness 17", que relaciona les ciències i les curses per muntanya emprant la llengua anglesa.

Al llarg de la setmana i organitzats en grups de treball internacionals (seniencs i italians mesclats), els alumnes van anar realitzant moltes i diverses activitats. El primer dia els alumnes italians van participar a les classes de l'Institut pel matí, van ser rebuts a la tarda a l’Ajuntament i van descobrir La Sénia per amb un recorregut de Geocaching.

El dimarts es va realitzar l’activitat més destacada de l’intercanvi, la "1a Cursa per Muntanya del Pantà" amb gairebé 100 alumnes participant (25 italians i 75 seniencs de 1r i 2n de Batxillerat) i 20 de 3r ESO de voluntaris. La cursa comptava amb dos recorreguts (8k +480m, 6k +200m) amb sortida i arribada a l'Àrea de Pícnic les Ombries de Benifassà. En aquest punt, voldríem aprofitar per agrair l’ajuda de l’Institut de La Sénia, Ajuntament de La Sénia, Creu Roja La Sénia, Circuit Curses Muntanya TTEE i 7pobles (Joel Garcia), per aconseguir entre tots que l’activitat fos una gran festa de la muntanya i l’esport.

El dimecres els alumnes van fer exercicis a l’institut amb temàtiques molt variades com: Física (relació de les dades GPS de la cursa amb els càlculs de velocitats i energia), Química (anàlisi de components del suc de taronja com a exemple d’aliment recuperador durant/després de córrer), Història (cerca d’informació sobre llocs destacats per on transcorre la cursa o la Marató de la Fageda com son el Pantà, les Mines de Ferro o el Camí del Ròssec).

El dijous el grup es va desplaçar fins al Delta de l’Ebre per a fer un recorregut de 40 km en bicicleta a través de l’hemidelta dret, visitant les llacunes de l’Encanyissada i la Tancada, la Casa de Fusta i la Platja del Trabucador. Al llarg del recorregut, cada grup de treball va haver d’enregistrar un vídeo explicatiu d’un dels plafons informatius que anaven apareixent al llarg del camí.

El divendres va ser el moment de les presentacions del treball fet al llarg de la setmana. Cada grup de treball va explicar als companys i companyes tota la feina realitzada i els resultats obtinguts. Un cop acabades les presentacions, els alumnes es van poder relaxar al Complex Esportiu Séniaesport amb una sessió guiada de Body Combat a més de l’ús de la piscina. Finalment, a la tarda-nit, es va celebrar una festa de cloenda al mateix institut amb menjar preparat per les famílies senienques, música rock en directe a càrrec d’un grup d’alumnes i molt bon ambient entre alumnes, professors i famílies per tal d’acomiadar la setmana de l’intercanvi.

Tota la feina feta en aquest intercanvi es pot consultar a la següent pàgina del Twinspace:

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page