top of page

Fernando Rosa a l'INS La Sénia dins el projecte CMITE

Els alumnes de 1r BAT de La Sénia que prenen part al projecte CMITE han pogut gaudir avui de la xerrada de Fernado Rosa Peña.

Fernando és un fisioterapeuta amb més de 10 anys d'experiència, i també és el seleccionador català de curses per muntanya, tècnic de la selecció espanyola de curses per muntanya i membre de la comissió tècnica de la International Skyrunning Federation (ISF).

La xerrada s'ha iniciat en la seva etapa formativa i primeres experiències laborals en el món de l'esport. Fernando ha destacat que s'ha anat obrint camí gràcies a molt d'esforç i sacrifici, i que per assolir els objectius personals de cadascú són molt necessàries la dedicació i la constància.

Després ha continuat explicant la seva trajectòria en el món del trail running, que va començar de molt jove quan ell era practicant d'aquest esport. L'any 2011, en una cursa va conèixer els responsables de la selecció catalana de curses per muntanya i li van proposar ser el fisioterapeuta de la selecció. Al cap d'un any va passar a ser-ne el seleccionador.

Ens ha explicat també el funcionament de la selecció catalana absoluta i del centre de tecnificació on hi han corredors més joves. La seva feina consisteix en planificar les curses i els campionats on participar i escollir els corredors/es més apropiats per a cada prova. La selecció competeix en curses per tot el món i es financiada per a la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya), els patrociandors privats i la Generalitat de Catalunya. Els seus corredors no són profesionals i han de compatibilitzar la seva feina amb els entrenaments, el que diu molt a favor d'aquests atletes que han de treure hores d'on sigui per a poder estar al nivell competitiu més alt.

Durant la xerrada, inevitablement, ha aparegut el nom de Kilian Jornet a qui Fernando coneix molt bé. Ens ha destacat els valors humans i de compromís d'aquest "crack" que és el millor corredor de muntanya del món.

La xerrada ha transcorregut en un ambient molt distés, i els alumnes han fet preguntes al llarg de la mateixa. Sens dubte ha estat molt interessant i enriquidora per a tots nosaltres i li estem molt agraïts de què hagi vingut a La Sénia per explicar-ho.

Moltes gràcies Fernando!!!

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page