top of page

El fotògraf Ximo Barberà a la 5a Cursa per Muntanya dels Instituts

Salutacions,

Em demanen que expliqui la meua relació amb les curses per muntanya.

Per no fer-ho massa llarg us diré que aquesta -que va començar ja fa uns anyets- ve donada pel fet que faig fotos a les curses que se celebren a les nostres comarques i principalment les que formen part de l'anomenat Circuït de Curses ( per ) Muntanya de les Terres del’Ebre. També en faig a altres que per raons diverses no formen part del circuït. Enguany seran no menys de 25.

La relació pròpiament dita podríem dir que ha anat creixent paulatinament en la mesura que ha anat creixent, també, la meua implicació i voluntària col·laboració. Aquesta relació, podría semblar curios, però no ho és tant en els temps actuals de xarxes socials etc. ha anat consolidant-se a través del contacte virtual. Amb la majoria d’organitzadors de les curses mai ens hem vist. Llavors, ben bé podríem dir que la relació molts cops és estreta però virtual. Si no és així és perquè coincideix que alguns a la vegada són organitzadors de la cursa propia, la del seu poble, i ens anem trobant per la muntanya. El meu modus operandi tampoc ajuda: les fotos que faig dels participants sempre són en plena muntanya ( mai he anat a la línea d’arribada ), faig la “ feina “ i cap a casa.

He pogut constatar, perquè així m’ho fan saber molts d’ells, que tindre una imatge de la cursa és un record que els agrada. Llavors, si a ells/es els agrada, a mi m’agrada que els agradi, que em serveix d’excusa per caminar i disfrutar del nostre paisatge incomparable i que fins i tot n’hi ha que em diuen que tenen una alegría quan em veuen en mig de les curses…què vull més ?

I per acabar " la feina " : descarrego les fotos de la targeta de memoria, com que en faig varies de cada persona, descarto les menys interessants, les retallo si queda millor l’enquadrament i les penjo a Google photos. I abans de compartir l’enllaç públicament a través del meu Facebook, els ho envio al FB de la cursa a través de missatge privat.

No cal dir que sense organització, i sobre tot voluntaris, no hi haurien curses però els grans protagonistas són els participants: els corredors i corredores.

JA HO SABEU, A CÒRRER ( més o menys ) I PARTICIPAR FENT SALUT!

Ximo Barberà

Al novembre del 2015, Ximo Barberà (primer per la dreta) i Florenci Sales (al micro) van ser premiats amb Mencions Especials per part del Circuit de Curses per Muntanya de TTEE, per la seva tasca de suport i difusió de les curses per muntanya.

Florenci i Ximo rebent les Mencions del Circuit (segon i tercer per l'esquerra respectivament)

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page