top of page

Els alumnes del CMITE corren per la muntanya el passat 14 d'abril

Què és la “5a Cursa per Muntanya dels Instituts”?

El 14 d’abril es va celebrar la “5a Cursa/Marxa per Muntanya dels Instituts”, dins del Projecte “Les Curses per Muntanya als Instituts de les Terres de l’Ebre”. Aquest és un projecte cooperatiu entre centres de secundària del sud de Catalunya que utilitzen les curses per muntanya per a fer activitats a les classes de diverses matèries, com Educació Física, Tecnologia, Física, Química, Biologia, Llengües, Socials i Taller de Premsa. En total hi participen 30 professors/es d’un total de 12 instituts de les TTEE.

Sortida de la cursa

La cursa és l’activitat principal del projecte, ja que permet que els alumnes es trobin i participin en una cursa per muntanya “com les de veritat”.

La cinquena edició de la cursa va transcórrer pel mateix recorregut que les anteriors, és a dir, 6,3 km i 450 metres de desnivell positiu, amb sortida i arribada al Cocó de Jordi (244 m, El Montsià, Sant Carles de la Ràpita) i pujada i baixada a l’emblemàtic cim de La Foradada (675 m). És per tant un circuit curt, adequat per a alumnes d’edats entre 12-17 anys, però exigent a la vegada, ja que tot el desnivell positiu es troba en la pujada de 2,3 km.

Imatge durant la pujada a la Foradada amb el Delta de l'Ebre al fons

Més instituts participants que en les anteriors edicions

A la línia de sortida es van trobar 179 alumnes, 77 noies i 102 noies, de diferents cursos dels instituts ”Sòl de Riu” d’Alcanar, “Berenguer IV” i “Tecnificació” d’Amposta, “Camarles”, “Deltebre”, “Daniel Mangrané” de Jesús, “La Sénia”, “Els Alfacs” de Sant Carles de La Ràpita, “Joaquim Bau” de Tortosa i “Manuel Sales i Ferré” d’Ulldecona.

El guanyador de la cursa va ser Jaume Adell de 1r BAT de La Sénia amb un temps de 40:42. La primera noia va ser Anna Forné que estudia 2n ESO a l'INS Els Alfacs de Sant Carles de La Ràpita amb un temps de 1:06:54. En total van pujar al podi els tres primers classificats de cadascuna de les 3 categories en que es van dividir als participants (1r-2n ESO, 3r-4t ESO, 1r-2n BAT) tant masculins com femenins.

A més, al tractar-se d'un projecte educatiu també es va premiar als/les millors alumnes en les activitats realitzades a classe de cadascuna de les matèries involucrades al projecte.

Una alumna de Sant Carles de La Ràpita a punt d'arribar al cim de la Foradada

Col·laboració de Cicles Formatius

Diversos cicles formatius de les TTEE es van involucrar dins les tasques de preparació de la cursa, en un exemple de treball cooperatiu. Els alumnes de cicles van poder fer una pràctica real del que aprenen a classe i, a la vegada, van ajudar a què els participants pugessin gaudir de l’activitat.

Per un costat, un grup de 40 alumnes de CAFEMN (Coordinació d’Activitats Físiques i Esportives al Medi Natural) de l'Institut de Tecnificació d'Amposta van ser els encarregats d’organitzar la cursa, carregant el material per a la sortida i l’arribada, marcant el recorregut, muntant els avituallaments, etc. Aquest any també van comptar amb l’ajut de 25 alumnes de CAFE (grau universitari en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport) de l’EUSES d’Amposta i que col·laboraven per primera vegada.

Cim de la Foradada amb els alumnes de CAFEMN a càrrec de l'avituallament

Per una altre, un grup de 5 alumnes de Telecomunicacions i Informàtica de l'INS de l’Ebre de Tortosa que es van encarregar de dos coses: 1) enregistrar la cursa en vídeo i 2) estar al càrrec del control dels temps parcials i finals dels participants.

Vídeo resum de la cursa realitzat pels alumnes de l'INS de l'Ebre

Finalment, els trofeus de fusta donats als millors corredors i alumnes també van ser construïts per alumnes. En concret, els alumnes del Cicle Formatiu de Fabricació Mecànica de l’INS de l’Ebre de Tortosa van gravar-hi el recorregut, i un grup d’alumnes de Tecnologia de 4t ESO de La Sénia van afegir-hi el logo del projecte.

Podi de la categoria "1r 2n Batxillerat" amb Jaume Adell al mig, el guanyador absolut de la cursa, i els trofeus elaborats pels alumnes de l'INS de l'Ebre i La Sénia

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page