top of page

ESTADA AL DELTA I ACTIVITATS D’APRENENTATGE: EL GEOCATCHING I LA FÍSICA

Comença una setmana diferent a Deltebre amb la visita dels alumnes de La Sènia, fent un parèntesi als dies d’exàmens. La seva estada s’estén de dimarts 17 fins divendres 20 de maig, amb tot un conjunt d’activitats que els aproparan a descobrir de més a prop tots els racons que amaga el Delta.

Tots els alumnes de 1r de Batxillerat de Deltebre i La Sénia que van participar a l’estada al Delta

La primera activitat realitzada va ser intensa, però alhora interessant, parlem del Geocaching. Consistia a trobar una mena d’objectes amagats a zones properes a la riba del riu Ebre, a partir de les indicacions que seguíem per mitjà d’una aplicació de mòbil que et dirigeix al punt exacte on es troba l’objecte amagat. Per als “cachés” més complicats de trobar, l’aplicació ofereix pistes i fotografies que faciliten l’activitat. A l’hora d'organitzar-ho, es van dividir en grups, amb integrants dels instituts tant de La Sènia com de Deltebre i vam competir per seccions per veure quin dels grups, dins d’un mateix espai, aconseguia trobar-ne més.

Grup d’alumnes dels dos instituts amb l’objecte trobat, en aquest cas era un cargol que estava dissimulat a una passarel·la de fusta

Al dia següent, les activitats van ser a l’aula, a partir de les dades obtingudes a la Cursa per Muntanya dels Instituts que alguns dels alumnes havien realitzat i treballant amb els mateixos equips. Les activitats “We Run We Learn” relacionaven els conceptes de Física estudiats durant el curs amb una situació tant real com és una cursa de muntanya.

Els alumnes ressolent activitats de Física a l’aula

L’estada continuar al tercer dia amb la conferència de la corredora Anna Belen Balagué (UEC Tortosa) amb el títol "Les Curses per Muntanya: vivències i consells", on va compartir amb els alumnes part de la seva dilatada experiència en aquesta pràctica esportiva.

Ana Belen durant la seva conferència

A continuació els alumnes van presentar els treballs de Física en grup que havien fet el dia anterior davant dels professors i els seus companys.

Presentació de les activitats de Física

Com diu Sinto Lafont de l’INS Deltebre: “durant l’estada dels seniencs ens ho vam passar molt bé, i va ser una nova manera de treballar i fer nous amics”.

Tots els professors organitzadors de l’estada (d’esquerra a dreta) Sinto Lafont (Tecnologia INS Deltebre), Miquel Pinedo (Educació Física INS La Sénia), Josep Subirats (Educació Física INS La Sénia), Lorena Adell (Física INS Deltebre), Florenci Sales (Física INS La Sénia)

Es pot veure tota la feina feta al següent enllaç:

Sinto Lafont

Tecnologia INS Deltebre

Florenci Sales

Fisica INS La Sénia

Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page